SciChart® the market leader in Fast WPF Charts, WPF 3D Charts, and now iOS Charting & Android Chart Components

0
0

Hi there,

I am having a few issue with an application using the SeriesBinding and IRenderableSeriesViewModel.

As a small back ground, I have an application which has a number of tabs, two of which have independent charts (one tab has 4 charts in it, the other just 1).

When I am focused on first (main) tab, and update the DataSeries, the chart in the other tab (secondary) is not updated. After this point it doesnt seem to matter if I focus on the secondary tab again, the data just wont refresh.

I was using 4.2.4.10343, but rolled back to 4.2.3.10206 (just a random step backwards) which seem to fix this issue, so maybe there is a bug that’s crept in in the last few releases? If so, it seems to be that the loss of focus / lack of visibility of the chart being updated means that the SeriesBinding is no longer valid?

Also, in my main chart (see below) I am using a CustomAnnotationChartModifier similar to that described here, and although the rollback to 4.2.3.10206 fixes the issue of the plots not redrawing, it is the case that the custom annotations are not automatically positioned when the control has no focus (more likely because it is not visible). This is the same going back to at least version 4.2.2.9381.

For info the SimulationResultViewModel.RenderViewModels object is an ObservableCollection of IRenderableSeriesViewModels populated with LineRenderableSeriesViewModels with simple XyDataSeries.

<SciChart:SciChartSurface Name="chart" Grid.Row="0" Grid.Column="0"
                              GridLinesPanelStyle="{StaticResource GridLinesPanelStyle}" SciChart:ThemeManager.Theme="BrightSpark"
                              RenderableSeries="{SciChart:SeriesBinding SimulationResultViewModel.RenderViewModels}"
                              viewModels:Injector.PassSurfaceToViewModel="True"
                              PreviewMouseDown="chart_MouseDown"
                              PreviewMouseUp="chart_MouseUp">

        <SciChart:SciChartSurface.XAxis >

            <SciChart:NumericAxis x:Name="xAxis" AxisTitle="Lap Number" DrawMajorBands="False" LabelProvider="{StaticResource CustomXAxisLabelFormatter}" GrowBy="0.02, 0.02" AutoRange="Once" VisibleRange="{Binding SimulationResultViewModel.XAxisVisibleRange, Mode=TwoWay}"/>
        </SciChart:SciChartSurface.XAxis>
        <SciChart:SciChartSurface.YAxis>
            <SciChart:NumericAxis x:Name="yAxis" AxisTitle="Time" DrawMajorBands="False"  AxisAlignment="Left" LabelProvider="{StaticResource CustomYAxisLabelFormatter}"  GrowBy="0.05, 0.05" AutoRange="Once" VisibleRange="{Binding SimulationResultViewModel.YAxisVisibleRange, Mode=TwoWay}"/>
        </SciChart:SciChartSurface.YAxis>


        <SciChart:SciChartSurface.ChartModifier>
            <SciChart:ModifierGroup>

                <viewModels:CustomAnnotationChartModifier x:Name="customAnnotations" LabelsSource="{Binding SimulationResultViewModel.ChartLabels}"/>

                <SciChart:RolloverModifier Name="rollover" SourceMode="AllSeries" DrawVerticalLine="True" ShowTooltipOn="{Binding SettingsManager.ShowToolTipOptions}"/>

                <SciChart:ZoomPanModifier ReceiveHandledEvents="True" ClipModeX="None"/>
                <SciChart:MouseWheelZoomModifier x:Name="mouseWheelZoomModifier"/>
                <SciChart:RubberBandXyZoomModifier x:Name="rubberBandZoomModifier" IsEnabled="True" IsXAxisOnly="False" ZoomExtentsY="False" IsAnimated="True" ExecuteOn="MouseRightButton"/>
                <SciChart:ZoomExtentsModifier x:Name="zoomExtentsModifier" ExecuteOn="MouseDoubleClick"/>

                <SciChart:TooltipModifier Name="tooltip" IsEnabled="True" UseInterpolation="False" TooltipLabelDataContextSelector="{Binding TooltipDataContext}" ShowTooltipOn="{Binding SettingsManager.ShowRollOver}" />


            </SciChart:ModifierGroup>
        </SciChart:SciChartSurface.ChartModifier>


    </SciChart:SciChartSurface>
Version
4.2.4.10343
  • Chris Gillum
    Ok, its been 4 weeks now and no reply? Should I just file a bug report then?
  • You must to post comments
Showing 0 results
Your Answer

Please first to submit.