SciChart® the market leader in Fast WPF Charts, WPF 3D Charts, and now iOS Charting & Android Chart Components

Welcome to the SciChart Community Forums!

Please use the forums below to ask questions about SciChart. Take a moment to read our Question asking guidelines on how to ask a good question and our support policy

We also have a tag=SciChart on Stackoverflow.com where you can earn rep for your questions!

Closed
0
0

I have a SciChart WPF control which works as expected when it is in a dedicated window, but if I place it inside of a grid it will not display properly. As you can see in the picture below, it displays the background and Axis properly, but the actual chart itself in the center is very tiny. enter image description here

XAML

<UserControl …
             xmlns:s="http://schemas.abtsoftware.co.uk/scichart">
    <Grid>
        <Grid.RowDefinitions>
            <RowDefinition Height="1*" />
            <RowDefinition Height="Auto" />
            <RowDefinition Height="2*"/>
        </Grid.RowDefinitions>
        <Grid Grid.Row="0">
            Some other stuff
        </Grid>
        <GridSplitter Grid.Row="1" Height="5" HorizontalAlignment="Stretch" />
        <s:SciChartSurface Grid.Row="2" x:Name="SciChartSurface">
            <s:SciChartSurface.XAxis>
                <s:DateTimeAxis AxisTitle="Time"/>
            </s:SciChartSurface.XAxis>
            <s:SciChartSurface.YAxis>
                <s:NumericAxis/>
            </s:SciChartSurface.YAxis>
            <s:SciChartSurface.ChartModifier>
                <s:ModifierGroup>
                    <s:RubberBandXyZoomModifier />
                    <s:ZoomExtentsModifier />
                </s:ModifierGroup>
            </s:SciChartSurface.ChartModifier>
        </s:SciChartSurface>
    </Grid>
</UserControl>
Version
5.0.0.10963
  • You must to post comments
0
0

I’m not able to reproduce from your code sample with v5.0.010963.

All our examples display a SciChartSurface inside a grid, without problem. Are you sure you’re not doing something else wrong in your application?

  • You must to post comments
0
0

My mistake, it was actually due to that UserControl being placed inside of a TabControl/TabItem which in turn had a Style/Setter set to the type of image to control the size of the icons used in the tabs. I’ll end up deleting this question so it doesn’t clog up these forums.

  • You must to post comments
Showing 2 results